Home » Boetseren en Tekenen

Boetseren en Tekenen

Boetseren: vertel je verhaal in klei of was.

Boetseren in klei is als schetsen met potlood op papier. Het is een snelle, vaak spontane manier van werken met een mooi resultaat. In deze Boetseerweek werk je toe naar een resultaat waarin je in een persoonlijke stijl van boetseren en het maken van een beeld wordt begeleid door kunstenaar Toine Dekkers www.toinedekkers.nl

Toine woont en werkt dicht bij Bourgondisch Maastricht waar hij aan de Stadsacademie is opgeleid tot beeldend kunstenaar. Hij maakt zowel vrij werk als werk in opdracht. Zijn eigenzinnige beeldtaal is te lezen in beelden, tekeningen, schilderijen en cartoons. De kracht en robuustheid van paarden en stieren gevangen in brons zijn kenmerkend voor zijn werk. Toine is een levenskunstenaar die op zijn motor vele reizen heeft gemaakt.

In deze week besteedt Toine ook aandacht aan het boetseren in was en klei en het maken van een eenvoudige gipsen mal, wat op zich al een uitgebreide les is. Behalve het basismateriaal klei en was kunnen er ook andere elementen toegevoegd worden. Zo kunnen voorwerpen uit de natuur of uit je persoonlijke verleden, denk aan betekenisvol speelgoed uit je jeugd, een rol gaan spelen in het beeld. Veel is mogelijk. Het maken van een beeld wordt zo als het schrijven van een persoonlijk verhaal.

Werkstukken in was zijn minder kwetsbaar bij vervoer terug naar Nederland. De werkstukken kunnen eventueel in brons gegoten worden bij een bronsgieter in Nederland. De was is verkrijgbaar bij de docent.

Tekenen

Toine geeft ook tekenles aan cursisten die graag willen schetsen. Portret tekenen is een van Toine’s specialiteiten. De combinatie boetseren/tekenen is mogelijk tijdens de cursusweken.

Toine sluit de week af met een bespreking van verschillende beeldhouwers en hun technieken aan de hand van kunstboeken  die hij meeneemt. Tevens exposeren de cursisten hun creaties op een mooie plek onder het genot van een hapje en een drankje.

Je neemt zelf mee:

  • Broodjes klei
  • Eigen klein boetseergereedschap
  • Tekenmateriaal
  • Kist of doos voor gereedschap en materiaal
  • Doeken of andere verpakking voor veilig vervoer naar huis van het ongebakken werkstuk

Vorm uw eigen groep van 6 tot 14 deelnemers.
Aankomst: zondag na 15:00 uur.
Vertrek: zaterdag voor 11:00 uur.

€ 650,- p.p. accommodatie vol pension
€ 150,- p.p. cursus exclusief materiaal

Meer informatie